139 poze   30707 vizite

Q MIC EXPERIMENT

Am folosit 2 incubatoare cleo, cu un singur etaj fiecare. In fiecare din cele 2 incubatoare am incubat cate 200 de oua. Ca. 130 pe grilajul de plastic si ca. 70 suprapuse pe cele 130.In fiecare incubator am pus cate 100 de oua alba ca zapada si 100 japoneze. Prepelitele alba ca zapada sunt mai sensibile, cu o rata de eclozare mai mica decat la japoneze,informatie pe care am primit-o si la achizitie. In ziua 9 le-am ovoscopat. Incubator 1. temperatura 38.3 umiditate 60-65%. Din 200 oua am indepartat 48. Din cele 48, 4 am descoperit sparte si cu fisuri, 11 limpezi si 33 cu embrioni morti in diferite stadii. Din cele 33 cu embrioni morti 7 au fost japoneze si 26 albe ca zapada.


Incubator 2. Temperatura 37.7, umiditate 45-50%. 200 oua incubate.100 alba ca zapada, 100 japoneze. 38 indepartate din incubator in ziua 9. Din cele 38 indepartate 5 au fost sparte intr-un mic accident , 2 am gasit cu fisuri, 13 limpezi, 18 cu embrioni morti in diferite stadii. Din cele 18, 5 au fost japoneze.
incubator 1
incubator 1
incubator 2
incubator 2
puisori
puisori
femela
femela
femela mascul maturi
femela mascul maturi
femela mascul tineret
femela mascul tineret
cantar a c z
cantar a c z

Comentarii album • 3
Nume:



lucyano 7 februarie 2014  
nu le mai cantari si masura atat.cat scoate scoate asta e.iar cu cele albe ca zapada este o incrucisare nedorita si dupa cateva generatii ies anomalii.nu ma laud dar eu cresc prepelite de 25 de ani si am vz destule la viata mea.
Răspunde Raportează
ADRIANOLARU 16 aprilie 2013  
Explicatia e simpla! NU EXISTA prepelite"ALBA CA ZAPADA "(si cei 7 pitici)Cine va vandut sau va informat de aceasta "rasa" ori nu e bine informat ori ,cea ce e mai rau ,va mintit cu intentia vadita de a da o nota de SPECIAL,NEMAIVAZUT e.t.c.Prepelitele albe sau cele albe cu un usor desen pe cap , pe gat sau chiar pe picioare sunt mutati genetice ale japonezei.Sunt mai fragile, ca exemplare , de multe ori ouale sunt depigmentate sau cu coaja moale. Crescatorii cu state vechi stiu acest lucru si elimina din procesul de reproductie astfel de exemplare eventual sunt oprite pentru productia de oua.Culmea e ca atunci cand un nou (viitor)crescator vine sa achizitioneze prepelite sau pui cele albe -i atrag privirea si de multe ori insista sa le cumpere.Sa rezum,sunt MUTATII GENETICE cu slabe rezultate la reproductie (aveti dovada !)
Răspunde Raportează
prepelitediverse 16 aprilie 2013  
Cred si eu ca sunt obtinute din incrucisari intre diferite culori, dar neamtul de la care am luat eu ouale de incubat a reusit sa stabilizeze culorile, si le-a numit astfel...e problema lui...meritul lui... Eu le inmultesc de un an de zile si sunt toate cu desen identic. Femelele albe cu puncte negre pe piept si pe spate, masculii cu pieptul alb, capul maroniu, spatele cu puncte negre. Sunt mai mari ca cele japoneze, ating 350-400 gr., au o rata mai slaba a eclozarii, e adevarat...dar poate e si datorita greutatii crescute. Odata eclozati puisori nu sunt mai sensibili, iar cu maturele nu am avut nici un fel de probleme pe parcursul unui an de zile.Ouale sunt absolut normal pigmentate, cu o greutate medie de 15 gr.
Răspunde Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.